A Fogi Színház bemutatása

A Fogi Színház 2002-ben, kulturális és egyéb, köztük környezetvédelmi értékek terjesztése céljával alapított színházi „nem állandó” társulat, amely „kőszínház” nélkül, évente kb. 240 gyermekelőadást, továbbá Pesti Művész Színház néven több tucat felnőtt színházi előadást tart országszerte.

Gyermekszínház lévén odafigyel arra, hogy nézőközönségét kedvezményes áron juttassa színházi élményhez az ország különböző pontjain. A színház fontosnak tartja, hogy olyan gyermekek is gazdag kulturális programhoz juthassanak, amelyre egyébként nem lenne lehetőségük.

A Fogi Színházat Fogarassy András színművész alapította, az elmúlt közel tíz évben több tucat színdarabot állított színpadra és vitte el társulatával a színműveket különböző városokba, kulturális intézményekbe, művelődési házakba, városi színházakba, falvakba.

A repertoáron szerepel többek között a gyerekek számára: a Pán Péter, a Süsü, a sárkány, a Hófehérke meg a törpék, a Szaffi, a Gulliver, a Dr. Bubó, a Micimackó meséi és a környezettudatosságot hirdető: Kukamese című darab.

Felnőtt darabjai között elsősorban vígjátékokat, bohózatokat és operetteket találunk, például a sokak által kedvelt Mágnás Miska, a Luxemburg grófja, egy interaktív színházi előadás: a Meghívás egy gyilkos vacsorára című játék, az Elvámolt nászéjszaka, A szerelmes nagykövet, a Négy férfi gatyában és így tovább. A 2012-2013. színházi évadban újdonságuk a Nils Holgersson csodálatos utazása a vadludakkal című mesejáték, a Nyakiglláb, Csupaháj, Málészáj avagy Terülj terülj asztalkám című népzenés mese, valamint a Randevú Párizsban avagy Szenteltvíz és kokain című francia vígjáték.