Hedry Mária – Radványi Balázs

Kukamese

A mesék birodalmában milyen izgalmasak a különböző színű kukák, azaz dehogy kukák! – Fém Feri, Papír Pali, Üvegénia, Barnaüveg Balambér, Poli Eszter lakóházai. És Komposzt anyó... Mindenki várja az újrahasznosulás nagy eseményét, kivéve Üvegéniát és Fém Ferit, akik titokban szerelmesek. D e nem sokáig vágyakozhatnak, mert Veszélyes Valér birodalmából megszökik Hipollónia és Elemér, hogy bosszút álljon száműzetésükért és tönkretegyék a szép világot. Üvegénia hiszékenységét használják fel, miután elfogták és megkötözték Fém Ferit és Poli Esztert.

De sikerül kiszabadítani magukat Poli Eszter áldozata árán és túljárnak Hipollónia eszén, aki mérget akar önteni a zöld világra. Izgalmas kalandok után végül K omposzt anyó segítségével Zöldhajú, a természet tündére rendet teremt.

A mese fordulatos eseményeit még izgalmasabbá teszik a remek dalok, Radványi Balázs (Kaláka) szerzeményei. Mese és tanulság, fontos fogalmak és gyakorlat elsajátítása a mese és színház varázsa révén. Ez a Kukacsoda mesedarab. Előadás után interaktív játékkal megerősítést kapnak a látottak, hallottak. 

Fém Feri-fém hulladék: Ondrik János
Üvegénia – fehér üveg: Schupp Ga briella/Fogarassy Bernadett
Polieszter – műanyag flakon – balerina: Gerencsér Alexandra/Fodor Judit
Balambér – színes üveg (Unicumos üveg): Virág László
Papír Pali – papírhulladék: Bárkány Miklós/Pásztor Máté
Komposztanyó – zöldhulladék: Borbáth Ottilia
Hipollónia - mérgek: Vanya Tímea/Somody Ildikó
Elemér – használtelem: Boros Ádám/Vinyarszki János

Zene: Radványi Balázs 
Dalszövegek: Hedry Mária
Díszlet-Jelmez: Kalácska Gábor
Rendező-Koreográfus: Fogarassy András

Katt a képre

Kukamese 003