A várva várt tenor nem érkezik meg, hiába várják, így azonban nem tudják, lesz-e előadás este az operában. A színházigazgató érdekes ötlettel áll elő, ugyanis mindenképpen főszereplőt kell keresnie. Ken Ludwig darabja igazi komédia, amely a Szentjakabi nyári Esték közönségét is várta csütörtökön este a Budapesti Fogi-Bulvár Színház előadásában.
A tenor azonban csak nem érkezik meg. Így az egész előadás veszélybe kerül. Az operaház igazgatója dühöng, hiszen hatalmas bevételre számít a világhírű művész fellépésének köszönhetően, azonban botrány közeleg az operában. A színházi titkár viszont meghökkentő ötlettel áll elő, főszereplő lenne - meséli a karaktert alakító Beleznay Endre.

Beleznay Endre, színész: 
- Ebben a darabban az a lényeg, hogy van egy hőstenor, én a színházi titkár vagyok. S a hős tenorról úgy tudjuk, hogy meghalt és ezért én beugrok helyette Othellot énekelni. Egyrészt én ezeket a szerepeket szeretem a legjobban, ez egy nagyon jól megírt darab, Ken Ludwig írta és ez tényleg egy nagyon erős drámai, dramaturgiával, jól megírt darab. A szövegek is nagyon jók. Hamvai Kornél fordítását használjuk. Nagyon jó. És ebben az a jó, hogy végig van egy feszültség, van egy tétje az egésznek, hogy most sikerülni fog, nem fog sikerülni, van egy nagyon szép szerelmi szálunk.

A Budapesti Fogi-Bulvár Színház már visszatérő fellépője a Szentjakabi Nyári Színházi Estéknek. S mi mással, mint sajátosságukkal: komédiával léptek ezúttal is a közönség elé. Azonban ez nem csupa móka és kacagás, emberi érzések is ott vannak a karakterekben - véli az operaház igazgatóját játszó Straub Dezső.

Straub Dezső, színész:
- Egy darab, aminek humora van, de lelke is van, sokkal jobban megmarad. A vicceket elfelejti az ember idővel, de egy szép alakítást, egy érzelmes, mély dolgot, azt nem.

Egy jó komédia akkor siker, ha adott a bonyodalom és a titkos szerelmi szál, amely ebből az előadásból sem hiányozhat. A Botrány az operában bejárta a világot, Ken Ludwig darabját eddig 16 nyelvre fordították le, és 25 országban mutatták be. Jövő heti Mottónkban bővebben is beszámolunk a Budapesti Fogi-Bulvár Színház előadásáról. 

Szereposztás:

Saunders, az operaház igazgatója - Straub Dezső

Max, Saunders titkára - Beleznay Endre

Tito Merelli, a világhírű tenorista - Csengeri Attila

Maria, Tito felesége - Nyertes Zsuzsa

Diana, szoprán - Fogarassy Bernadett

Julia, az Operabarátok Körének elnöke - Sáfár Anikó

Maggie, Saunders lánya - Köllő Babett

Szállodai londiner - Straub Péter

Fordította(2014): Hamvai Kornél

Jelmez: Bereg Glória

Rendezőasszisztens: Németh Gabriella

Rendező: Mikó István

Katt a képre!

botrany