A 2011. december 14-én, szerdán a Budapest XVIII. kerületi Kondor Béla Közösségi Házban megtartott jótékonysági meseszínházi előadásról

A fővárosi Fogi Színház, a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet támogatásával jótékonysági karácsonyi meseszínházi előadást tartott hátrányos helyzetű és fogyatékos 4-14 éves gyermekek számára 2011. december 14-én a Budapest XVIII. kerületi Kondor Béla Közösségi Házban. A színtársulat egy Grimm-mesét adott elő: Suszter és a karácsonyi manók címmel. Az előadás után érkezett a mikulás, a gyerekek szaloncukorral és emléklappal távoztak! Kétszázötven gyerek volt részese az Ünnepeljünk együtt című programnak.

kondor_1

A Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet által, 2011. augusztus 10-én megjelent, IFJ-GY-11-B kódszámú Gyermek és ifjúsági közösségek, ifjúsági civil szervezetek rendezvényeinek támogatása címmel kiírt pályázati kategóriában a Gyermek és Ifjúsági Alapprogram Tanácsának javaslata alapján nyerte el a támogatást a Fogi Színháza Egyesület.

Ünnepeljünk együtt! című pályázatukban önrész vállalása mellett a 100 ezer lelkes, XVIII. kerületi és egy sárbogárdi és közvetlen környékén élő 4-14 éves hátrányos helyzetű és fogyatékkal élő gyermekek számára karácsonyi meseszínházi előadás megtartását célozták meg. Az esemény keretében egy Grimm-mesét, a Suszter és a karácsonyi manók című előadást láthatták a gyerekek, majd érkezett a mikulás. A gyerekek az Ünnepeljünk együtt! című programról emléklappal távoztak és a színház arra kérte őket, írják le élményeiket, melyeket honlapjukon (www.fogiszinhaza.hu) közzétesznek majd.

A budapesti előadás 2011. december 14-én volt a XVIII. kerületi Kondor Béla Közösségi Házban, ahová a Havanna lakótelepi SOFI mellett a kerület más óvodájából és iskolájából is várták a nehézsorsú, illetve fogyatékos gyermekeket.

A szervezésbe a színház bevonta a helyi önkormányzatot, a szociális ágazatot, értesítés érkezett a programról a környékbeli művelődési házakhoz, iskolákhoz, óvodákhoz, a közösségi portálon – Facebook-on – keresztül is, meghívót kapott a média.

Több száz kicsi volt részese az eseménynek, akik láthatóan csillogó szemmel, örömmel fogadták a színházi élményt, melyre valószínűleg az ünnepek alatt is boldogan gondolnak vissza.

A mikulás köszönetet mondott a támogatásért az intézetnek, az önkormányzatnak és a közösségi háznak.

Az eseményről fotósorozat és video készült.

Budapest, 2011. december 14.

kondor_2

Emléklap

Visszajelzés:

Nagyon tetszett az előadás. Nagyon  vicces volt. Nekem az a rész tetszett, amikor megajándékozták a manókat, mert mindenki olyan ajándékot kapott, amire szüksége volt.

Köszönöm az élményt és a lehetőséget.

Csapkovics Laura, Darus ált. isk. 2/b.