Kukamese: környezettudatos színdarab gyerekeknek

Kisiskolásoknak és óvodás korú gyerekeknek szól a Fogi Színház és a Klebelsberg Kultúrkúria új, a szelektív hulladékgyűjtés témáját játékosan feldolgozó előadása. A szakmai hitelességet a csomagolóanyagok újrahasznosítását koordináló nonprofit szervezet, az Öko-Kord biztosítja.

Január 30-án vasárnap a budapesti Klebelsberg Kultúrkúriában mutatták be Hedry Mária-Radványi Balázs Kukamese című színdarabját. A nevelő célú, szemléletformáló mesejáték újszerű megközelítéssel, a kisgyerekek számára is befogadható módon, élményszerűen dolgozza fel a szelektív hulladékgyűjtés témakörét.  A színdarab különleges világba kalauzolja a fiatal nézőközönséget és a szelektív hulladékgyűjtő szigetek mozgalmas életének bemutatásával igyekszik átélhetővé tenni az szelektív hulladékgyűjtés fontosságát. A hulladékfajtákat megszemélyesítő, újrahasznosításra váró főszereplőknek számos viszontagságon és izgalmas kalandon kell keresztülmenniük, míg újrahasznosulva ismét hasznosak lehetnek. 

kukamese_oko-kord

Ahogy azt egy klasszikus mesében illik a darabban helyet kap szerelem, féltékenység, és viszály, de a sok bonyodalom után biztosak lehetünk benne, hogy a természet tündére segítségünkre siet, és mindenki elnyeri méltó jutalmát, vagy büntetését. A betétdalokat a Kalákából ismert Kossuth Díjas Radványi Balázs zenésítette meg, méltó keretet adva a történetnek.